Findes den perfekte måde at få sprød svær på en flæskesteg?
Når man laver en flæskesteg, er der mange forventninger til, hvordan sådan en skal smage, og hvad man spiser den sammen med.
Nogle vil kun have den til jul, så det føles ekstra specielt, når det er, mens andre kan spise sådan en ret hele året rundt, mens resterne ryger ind i en sandwich til dagen efter.
Man har måske sådan en gammel opskrift, som ens mormor har givet videre til en, som man sværger til, når man laver flæskesteg, og gæsterne håber da også, at man laver flæskestegen efter den opskrift.
Men hvis der er noget, som der er virkelig vigtigt ved sådan en flæskesteg, så er det de sprøde svær.
Det er næsten som bacon, der møder stegt flæsk: man kan spise dem for sig, man kan spise dem sammen med flæskestegen, og nogle VIL have brun sovs på dem, mens det for andre gør dem for bløde igen.
Gå efter opskriften, der giver de sprøde svær til flæskestegen
Der er endda dem, der egentlig bare vil have de sprøde svær og prøver at nappe dem til sig, uden de skal spise resten.
Så det er ikke helt forkert at sige, at det handler meget om, at man ender med at få de rette svær til den steg, selvom de ikke udgør hovedparten af retten.
Der er dem, der vil sige, at man skal stege stegen på en bestemt måde, hvor man steger den “på hovedet” i en periode, mens andre mener, det har noget med den afsatte tid at gøre.
Man må jo heller ikke stege den for meget, så sværene bliver helt forkullede, men de må heller ikke være bløde.
Det kan også handle om ovnen, men man kan også prøve at grille flæskestegen.
Man bør dog prøve at finde sig frem til en opskrift på en flæskesteg, der har givet gode resultater med sprøde svær tidligere.