Få det optimale ud af dit hår med de rette hårprodukter

Det er de færreste, som ikke i ny og næ oplever en dårlig hårdag. Men det kan også blive for meget af det gode. Er der meget kort mellem de dårlige hårdage i dit liv, er det et tegn på, at du ikke behandler dit hår ordentligt. Det kan være at du prøver at tvinge det ind i nogle rammer, som ikke passer til håret – eller at du bruger produkter, som ikke er udviklet til netop din hårtype.

Har du for eksempel naturligt krøllet hår, og bakser du hver morgen med fladjern for at får det helt glat og skinnende blankt, ødelægger du til sidst hårstråene med den voldsomme varme. Har du tyndt, fint og glat hår, som du hver dag føntørrer og samtidig anvender volumen skabende produkter, opnår du nogenlunde samme effekt.

Håret kan ikke tåle de høje temperaturer, og vil blot blive endnu mere mat, glansløst og uelastisk. Og så nytter det ikke noget at fodre det med de forkerte produkter for at få det til at makke ret.

Brug de rette produkter og få smukt og glansfuldt hår

I stedet bør du tage udgangspunkt i hårets karakteristik, og på baggrund heraf vurdere, hvordan du får det bedste ud af det hår du nu engang er udstyret med.

Et fint, skandinavisk hår bliver muligvis aldrig til bølgende havfrue garn eller til en imponerende afro – men kan med den rette frisure stadig sagtens skabe en smuk og let ramme omkring dit ansigt. Omvendt vil dit krusede og viltre hår aldrig få en naturligt glat struktur ved hjælp af daglig brug af glattejern – allerhøjst en mat og filt agtig overflade.

Hvis du ønsker at læse eksperternes bedste råd til pleje af håret med de rette produkter, kan du med fordel klikke ind på hair-blog.dk, hvor frisører og stylister deler ud af anmeldelser, tips og tricks.