Går du også og glor på vinduer?

29 maj 2021
Johanne Hansen

“Jeg går igennem gaderne … og kigger lidt på vinduer”

Er det ikke sådan sangen normalt lyder? Det var i hvert fald det Anne Linnet gik og sang tilbage i 1989, og selvom “at glo på vinduer” i sangen har en helt anden betydning, så går vi stadigvæk hver især en gang i mellem og glor på vinduer og drømmer sig væk. 

For vinduer er en dyr fornøjelse, må man nok sige, og derfor er det oftest noget, som folk ikke altid vi får skiftet med det samme. Det kan godt være et projekt, som kommer til at trække langt ud, fordi det kræver ressourcer, overskud og selvfølgelig penge at få skiftet sine vinduer. Hvilket i sidste ende ikke er særlig godt for pengepungen alligevel i og med, at varmen siver ud af huset i tide og utide.

Men nogengange går den bare ikke længere. Så bliver man nødt til at tage tyren ved hornene og simpelthen få dem skiftet. Men så når man så til næste dilemma: For hvad for et vindue skal man vælge?

Vinduer, vinduer og atter vinduer 

Der findes nemlig tusindevis af forskellige vinduer, og når du står med mulighederne foran dig, kan det godt være et projekt overhovedet at vælge vindue til at starte med. Måske valgte du sidst vinduer til huset tilbage i 1990, hvor Anne Linnet gik og sang “Glor på vinduer”, og der er altså sket en del siden.

Blandt andet er den grønne omstilling kommet på dagsordenen, som gør det muligt også at vælge grønnere alternativer. Derudover findes der forskellige lukkede vinduer, sidehængte vinduer eller dannebrogsvinduer; ja, der er næsten ikke det, du ikke kan få. 

Derudover skal du også tage valget om enten træ eller aluminium til dine vinduer, hvor der også findes grønnere fordele i form af, at aluminum ikke skal males ligeså tit som træ. Dog kan træ males i forskellige farver, og man kan altså være mere kreativ med den førstnævnte.

Flere Nyheder