Hvor stor en boxmadras skal du vælge?

Har du bestemt dig for, at din næste seng skal være en boxmadras, er du måske nu gået i gang med at tænke over, hvor stor den skal være. For hvor meget plads har du egentlig brug for, når du sover. Det kan særligt være svært for dig at vurdere, hvis du gerne vil have en større seng, men du ikke helt ved, hvor stor den skal være. 

Først og fremmest vil det i det tilfælde være en god ide at overveje, hvor tit du sover sammen med en anden. Er det værd nat, skal den anden selvfølgelig også tages med på råd. Når I overvejer, hvor stor en seng I vil have, skal I også overveje, hvor meget I vender jer hver nat. I en mindre seng vil I naturligvis støde ind i hinanden, hvis I vender jer meget. 

En god størrelse boxmadras for mange at begynde med er en på 140 x 200 cm. På den måde har I hver 70 cm at brede jer på, og sengen er hele 200 cm i længden, så de fleste vil kunne ligge i den. Læs mere på boxmadras-140×200.dk

Størrelsen på din seng bør selvfølgelig også komme an på, hvor den skal stå henne i din bolig. Har du et smalt soveværelse, kan en seng på 140 x 200 cm også være at foretrække, da den ikke fylder så meget. På den måde vil det være muligt for jer begge at stå ud af sengen i hver jeres side. Eller I vil få plads til ekstra opbevaring inde i soveværelset. 

Har du ikke et decideret soveværelse, men vil have sengen i dit hverdagsrum, kan det også være rart for dig, at den ikke fylder for meget. Med en seng på 140 cm kan du for eksempel nemt skabe en lille alkove, der ikke vil optage for meget plads.