Køb mundbind i høj kvalitet

17 juni 2020
Astrid Pedersen

I Danmark slås vi, især i de tættere bebyggede og befærdede områder, op til flere gange om året med spredning af visse infektions sygdomme. Disse skyldes i høj grad smitte med bakterier eller vira, og spredes som oftest fra person til person. Derfor tilrådes det at mundbind anvendes i så vidt muligt omfang.

Hvordan virker mundbind?

Mundbind beskytter ikke dig selv imod smitte i særlig høj grad. Til gengæld yder et mundbind din omverden glimrende beskyttelse mod smitte fra dig, hvis du er syg med eksempelvis influenza, forkølelse eller en bakterie infektion i hals eller i lunger. Et mundbind kan nemlig på effektiv vis bremse den sky af mikroskopiske spyt dråber, som spredes fra din mund og næse når du hoster eller nyser. Og så har du mindsket risikoen for smittespredning ganske markant.

Hvilke mundbind skal jeg vælge?

Når du står for at skulle købe mundbind, er det vigtigt at du vælger mundbind i høj kvalitet. Ellers risikerer du at få mundbind som i bedste fald hurtigt bliver fugtige og klamme, og dermed ubehagelige at have på – og i værste fald mundbind som slet ikke virker efter hensigten.

Du bør gå efter mundbind som er CE mærkede efter standarden EN 14683:2019. Dette betyder at mundbindene opfylder alle de krav der skal til for at kunne anvendes som medicinsk udstyr. De smarte og åndbare tre lags mundbind til engangs brug er fine hvis du blot skal en tur på apoteket eller til lægen – eller når du måske skal handle ind i supermarkedet.

Hvor kan jeg købe mundbind?

Den danske forhandler af hjemmetests og personlige værnemidler Testsmart er leveringsdygtig i tre lags mundbind til personlig anvendelse – i høj kvalitet. Disse mundbind fås i pakker a 10, 20, 30, 40, 50 eller 100 styk – læs mere, og køb mundbind i den online shop på Testsmart.dk

Flere Nyheder