Hvem skal du kontakte, når du skal købe bolig

08 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Det kan være utroligt spændende og ikke mindst fristende at starte din boligjagt på diverse boligsider på nettet. Det er både spændende, og det sætter drømmene i gang, men det er ikke den bedste måde at starte en handel ud på. Du risikerer nemlig at forelske dig i en bolig, du ikke har råd til. Derfor er det første, du skal gøre, at få fat i en bankrådgiver, så i kan gennemgå dit budget. Så vil din bank lave et regnskab, som viser, hvor meget du kan købe for, hvor meget du kan låne etc., og så kan du begynde at kigge rundt. Har du tiden, kan du eventuelt henvende dig til 2-3 forskellige banker, så du får det bedste lån.

Ejendomsmæglere

Det er nemt at lede efter boliger på nettet, men derfor vælger nogle stadig at bruge en ejendomsmægler. Her skal du være opmærksom på, at ejendomsmægleren arbejder for sælger og ikke dig. Så selvom de kan være gode til at finde dit drømmehus, så er deres job dog stadig at få den bedste handel, til dem, der sælger boligen, og det er derfor ikke dine interesser, som bliver prioriteret. De kan sagtens være søde og svare ærligt, men det er altid godt at have sin egen rådgiver.

Boligadvokaten

En rådgiver kunne f.eks. være en boligadvokat i København. Du vil nemlig gerne være sikker på, at dine hårdt tjente penge bliver brugt godt. Derfor kan en boligadvokat være en god investering, da de kigger dit potentielle køb efter i sømmene, hvilket kan være ret svært at gøre selv.

De gennemgår handlen, sætter spørgsmålstegn ved ting, som du måske har overset, og så overtager de også kommunikation med ejendomsmægleren, sikrer, at der bliver tjekket op på fejl og meget mere. De er altså gode at have ved hånden, og gør det nemmere for dig at søge bolig.

More articles