Shopping er faktisk vanedannende!

10 March 2020 Anders Lundtang Hansen
Shopping er faktisk vanedannende!

Hvad tænker du, når vi taler om dårlige vaner?

Så er det vel noget med at spise lidt for meget slik, blive for længe vågen eller lignende.

Hvad hvis vi nu siger, at ting kan være vanedannende, hvad forestiller du dig så?

Formentlig noget med folk, der ryger, ikke kan holde fingrene fra fed mad med videre.

Og hvis vi ligefrem taler om et misbrug, så forestiller de fleste sig vel noget med stoffer, alkohol og den slags, der har hovedsageligt negative konsekvenser og ødelægger ikke bare en selv, men også dem omkring en.

Men hvis vi nu forklarer dig, at folk kan være afhængige af at shoppe på et niveau, der kan måle sig med stoffer, vil du så tro os?

Det kræver nok en forklaring, for det handler ikke så meget om gerningen i sig selv, der kan forandre sig fra person til person, men hvad denne gerning før ved en.

Det er belønningscenteret i hjernen, der bliver tilfredsstillet ved den vane, som man har tillagt sig, hvor der kan være en hårfin grænse mellem interesse og så, når man ikke kan holde sig fra at gøre det.

Man bliver jo ikke overfaldet af shopping; det kræver en aktiv indsats at udøve det, men ligeledes bliver alkoholikere jo ikke overfaldet af alkohol – de tager sig et aktivt valg, når de vælger at drikke.

Derfor kalder man det også en sygdom, og man kan have svært ved at forklare, hvorfor folk bliver afhængige af bestemte ting, om det er arveligt, miljøet eller begge dele – men selv motion, arbejde og lignende, der ellers bliver set som positivt, kan være vanedannende for folk.

Det kan tage så meget overhånd, at det ikke handler så meget om, at man bruger for mange penge, det bliver sekundært, men at man bruger for meget af ens tid på at shoppe, så man ikke har godt af det.

Hold derfor øje med dig selv, hvis det skulle tage overhånd.

Tjek også disse sider:

https://meshop.dk/
https://dkshops.dk/
https://shoppingnu.dk/
https://shopandbuy.dk/
https://minshopping.dk/
https://shopping-bloggen.dk/
https://Online-Shopping.dk/
https://ShoppingHome.dk/
https://HobbyShopping.dk/
https://ShoppingInspiration.dk/
https://shoppingagenten.dk/
https://ehandelsblog.dk/

More articles