Derfor skal du vælge betonelementer til dit byggeri

16 februar 2021
Anne-Mette Hansen

Det at bygge med beton er blevet meget populært. Det er ofte brugt til større byggerier – f.eks. erhvervsbygninger og lejlighedsbygninger. Det der specielt er smart ved at bygge med beton er, at man kan opføre en hel bygning ved at bruge betonelementer.

Hvad er betonelementer? Hvorfor skal du bygge med den? Hvor kan du få speciallavede betonelementer? Læs med i denne artikel, og find ud af mere.

Et betonelement – hvad er det?

Det kan være flere ting. Men som udgangspunkt er et betonelement en større del af et byggeri. Det kan være en hel facade. En væg eller et badeværelse. Der laves på nogle elementfabrikker sågar hele lejligheder, der er er klar til at blive løftet ind i etagebygningen. 

Betonelementer vil dog ofte være elementer til facade, skillevægselementer og bagvægselementer. Det kan være til brug udenpå bygningen eller indvendigt. Elementerne i beton er støbt, så de passer til formålet. F.eks. med plads til vinduer og til døre samt til elektriske installationer. 

Derfor skal du bygge med betonelementer

Fordelen ved at bygge med betonelementer er, at det går markant hurtigere for dig at opføre en større bygning. Der er ingen i dag, der bygger et helt etagebyggeri op mursten efter mursten. Denne teknik bruges typisk kun til parcelhuse i dag. Når det drejer sig om større byggerier, er betonelementer derfor at foretrække. Det simpelgør byggeriet på mange måder. 

Find speciallavede betonelementer 

Det er de færreste byggerier, der er helt ens. Derfor kræver det som udgangspunkt, at betonelementet tilpasses til byggeriet og de behov der må være. Det er også muligt. Der findes i dag mange elementfabrikker, der designer og producerer elementerne i beton efter kundens præcise ønsker og mål. 

Lige meget hvilket byggeri du skal opføre, er det derfor muligt at få leveret elementer i beton. Læs meget mere om speciallavede beton elementer her. 

Flere Nyheder