Gode tips til dig der vil lave en chili con carne

28 January 2022 Cecilie Mortensen

editorial

Hvad end du skal finde en god og varm ret til de kolde dage, eller du bare har lyst til en ret, fyldt med smag og varme, så bør du kaste dig over en chili con carne. Det er en ret, som mange elsker, hvad end der skal laves aftensmad til venner, familie eller til dig selv. 

Hvis du selv vil lave den bedst mulige chili con carne, som kommer vi med gode tips her. 

Følg disse tips når du laver chili con carne 

Start med at finde en opskrift på chili con carne

Lige når det kommer til chili con carne, så kan retten laves på mange forskellige måder. Nogle kommer alt fra et strejf chokolade i, soltørrede tomater, spidskommen og stødt koriander. Du kan derfor gå med en variant, der kommer tættest på de smage, du er mest til. Det gælder naturligvis også for dig, som er til den helt klassiske chili con carne, hvor tomatsmagen er fremtrædende. 

Chili con carne

Overvej at bruge friske jalapenos eller chili

Hvis du kan spise stærk mad, så kan du overveje at bruge frisk chili eller jalapenos i din chili con carne. Du kan med fordel fjerne kernerne, så retten ikke bliver alt for stærk. 

Du vil opleve, at chili eller jalapenos giver en ekstra lækker smag. 

Servér gerne med creme fraiche til 

En ting du ikke bør snyde dig selv for er, at du serverer din chili con carne med creme fraiche til. Det giver en ekstra lækker og cremet smag, som nærmest bliver uundværlig, når først du har prøvet det. 

Servér gerne med nachos chips til 

Et sidste tip er, at du også serverer din ret med nachos chips til. Det vil være prikken over i’et der også gøre retten ekstra sjov at spise, da du nemt kan dyppe chipsene i chili con carnen. 

More articles