Hvem laver du ølbrygning sammen med?

24 January 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du lagt mærke til, at associationen med ølbrygning ofte er noget, man forbinder med fugtige kældre i klostre, hvor øllet er gemt godt borte og som bliver foretaget af lavmælte munke?

Selv hvis man ikke har den opfattelse, men forestiller sig moderne bryggerier med de mest moderne brygningsmetoder, så er det ofte forbeholdt brygmesteren og hans nærmeste, og det færdige resultat kommer først frem, når man er helt tilfreds med det, hvor andre besøgende – specielt udvalgte, ofte – aller nådigst får lov til at smage på produktet.

Så bliver det tappet på flasker, får en etiket på, og så kan forbrugerne købe det færdige produkt, hvor det er kommet langt væk fra sit oprindelsessted, hvor det blev skabt.

Den slags relaterer sig selvfølgelig til markedsføring og brand for bryggerifirmaer, men hvad med dem, der brygger øl selv?

Nu om dage kan man med det mindste besvær købe produkter og hele kits til at brygge øl selv som privatperson.

Så indkøber specielt familiefædre den slags komponenter og giver sig i kast med at brygge øl. 

Men her gentager problemet sig lidt igen: De holder processen for dem selv. De leger nidkært med at skabe det bedste øl af forskellige typer, hvor vennerne måske en gang i mellem får lov til at smage på produktet, når det er færdigt.

Det kan handle om mande-atittuden med, at man vil gøre tingene selv og først præsentere det, når man er helt færdig.

Hvorfor ikke gøre det til en fælles oplevelse?

Man kan samle de bedste venner forud og finde et sted, der egner sig til at brygge øl; man finder på et navn til ens bryggeri, og man overser i fællesskab hele processen med at brygge øl fra start til slut, hvor man sammen har indkøbt de elementer, man skal bruge til at brygge øl.

Så han man pludselig en ølklub, der ikke kun smager på øl – man også skaber det sammen!

More articles