Hvor lang tid tager alkohol afgiftning?

29 October 2018 Lykke Holzmann Søby
Hvor lang tid tager alkohol afgiftning?

De fleste der begynder at drikke, gør det ikke med det formål at ende som alkoholafhængig. Men af og til kan uformelt drikkeri eller lejlighedsvis drikkeri, udvikle sig til en ubehagelig vane.

Du behøver ikke engang at være alkoholiker til at opleve abstinenser. Det kan være en skræmmende oplevelse, især for en person der ikke er klar over, at de drikker for meget, eller for dem der ikke er klar til at indrømme, at de har et problem.

Afgiftning Fra Alkohol

Afgiftning fra alkohol kan begynde inden for få timer efter du er holdt op med at drikke. Dette sker oftest hos yngre mennesker, der drikker meget regelmæssigt; når de pludselig holder op med at drikke, begynder abstinenserne meget pludseligt.

Hvad sker der en under alkoholafgiftning?

Alkoholabstinenser kan potentielt være livstruende, hvis de ikke håndteres eller behandles ordentligt. En person, der har drukket en betydelig mængde og/eller drikker regelmæssigt, får en kemisk afhængighed i deres krop til alkoholen. Når de pludselig stopper med at give kroppen alkohol, som den er blevet afhængig af, sender det kroppen, hjernen og blodniveauer i chok.

Hvor lang tid tager Alkohol Afgiftning?

De der har prøvet abstinenser fra alkohol kan ikke svare på hvor lang tid det tager at blive afgiftet – dette kan nemlig variere fra person til person. Varigheden af alkohol afgiftning er forskellig for alle.

Alkohol afgiftning sker normalt inden for 8 timer efter den sidste indtagelse af alkohol, men kan forekomme flere dage senere. Symptomerne stiger normalt mellem 24 til 72 timer, og kan fortsætte i ugevis. Den værste del af afgiftningen er de frygtede abstinenssymptomer.

Faktorer, der kan påvirke Alkoholafgiftning

Der er ingen der ved præcis hvor lang tid en afgiftning vil vare. Flere faktorer spiller ind ift. hvor mange dage en afgiftning vil vare.

Mængden af indtaget alkohol

Hvor længe personen har drukket

Hvor ofte personen har drukket

Ernæringsmæssige overvejelser

Vægt og alder

Var der andet end alkohol indblandet

Har personen psykiske problemer som depression, spiseforstyrrelser mv.

Betydningen af professionel hjælp

Hvis du eller en elsket oplever alkohol afgiftning symptomer, er det vigtigt at få lægehjælp. På Behandlingscenter Søby Park er der heldigvis hjælp at hente. Tag beslutning allerede i dag, og giv dig selv en ny chance.

More articles