Hvornår har jeg brug for en gulvafhøvling?

29 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Måske er det tydeligt for dig, at dit gulv trænger til en overfladebehandling. Måske er det bare ikke tydeligt for dig, om det er en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, som det har brug for. Det kan nemlig godt være lidt svært at se som lægmand. 

Her kommer vi ind på, hvad forskellene er på de forskellige former for behandlinger af dit gulv. Vi har skrevet guiden med inspiration fra firmaet gulvkanonen.dk. De tilbyder begge former for behandlinger en lang række forskellige steder i landet. Leder du efter gulvafhøvling kalundborg, kan de derfor sagtens hjælpe dig. 

Gulvafhøvling er en mere dybdegående behandling end gulvafslibning. Der bliver der taget nogle flere millimeter af, end der gør ved en gulvafslibning. Hvis du har dybe hakker i dit gulv, kan en gulvafhøvling derfor typisk hjælpe med at fjerne dem, mens det ikke er sikkert, at en gulvafslibning kan det. Har du kun overfladiske ridser i dit gulv, kan en gulvafslibning dog typisk være nok. 

Kan mit gulv holde til en gulvafhøvling? 

Har du et massivt gulv, skal der rigtig meget til, før det ikke kan holde til en gulvafhøvling. I det tilfælde skal det være et meget gammelt gulv, hvor det er blevet afhøvlet rigtig mange gange, før det ikke kan holde til, at du får det afhøvlet. 

Hvis du derimod har et laminatgulv, er det ikke sikkert, at det kan holde til en gulvafhøvling. I det tilfælde består dit gulv af en billig type træ, der er blevet påklistret med en anden type træ. Dermed ligner det, at det er den anden type træ, der ligger på gulvet, selvom gulvet i virkeligheden primært består af en billigere type træ. 

Har du et laminatgulv, kan der ikke tages særlig mange millimeter af det, før det bliver et problem. Er du i tvivl, kan du dog altid kontakte dit gulvfirma. Et firma som gulvkanonen.dk kan altid fortælle dig, om dit gulv kan holde til behandlingen eller ej. 

Flere Nyheder