Lån penge uden kreditvurdering som 18 år gammel – hvad er nu det for noget?

Når man bliver 18, så er man officielt myndig, ens forældre får ikke længere børnepenge, og man er i teorien overladt til at klare sig selv, selvom en del da bliver boende derhjemme hos forældrene lidt endnu.

Men man er nu voksen, man kan stemme til valgene, og man får flere rettigheder, som der er nedskrevet i Grundloven blandt mere, og mange 18-årige vil da også gerne bevise – specielt i vore tider – at de magter at stå på egne ben.

De vil gerne forme verden og forandre den til noget bedre for dem selv, deres egen generation og deres kommende børn, men inden da vil de gerne være økonomisk uafhængige fra deres forældre og andre værger.

For man får jo ikke automatisk tildelt en masse penge, når man bliver myndig, men man har ret til at få mere i løn, men arbejde hænger ikke på træerne.

Endvidere kan man være under uddannelse, og selvom man som 18-årig får mulighed for at få SU, så er det sjældent nok til, at man kan klare sig godt nok; man skal måske have et studiejob, det går så ud over ens studie, jobbet er måske ikke relevant, man er udmattet, ser ikke familie og venner med videre skavanker.

Hvad gør man så?

Det er heldigt, at man så kan få lån uden kreditvurdering 18 år som en af mulighederne, hvis man for eksempel vælger sig et kviklån.

En kreditvurdering vil i finansverden sige, at banken for eksempel vurderer, om man er værdi nok til at kunne låne disse penge.

Men mange banker inklusiv ens egen vil måske bedømme, at det er man ikke, men så er der jo den mulighed, at man kan tage et kviklån og finansiere ens egen tilværelsen, som man måske ikke kunne ved at få SU eller bo gratis derhjemme.