Man kan altid lige hygge sig med et spil 7-kabale

24 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Du spillede det garanteret som lille, og når du var hjemme hos dine bedsteforældre, så var det også noget, du kunne få tiden til at gå med, og når du skulle i sommerhus, så gik der også tid med det: At spille 7 kabale.

Det er nemlig et af de eneste kortspil, som man kan spille med sig selv, hvor det ikke kræver, at man er andre om at være med i den ene eller anden forstand.

Og udslaget er ikke givet på forhånd, for så længe man er god til at blande kortene, så kan udfaldet blive forskelligt fra gang til gang, om man vinder eller ej.

Så hvis man ikke lige var ved at lave et korthus, så forsøgte man sig nok med at se, om den her syvkabale kunne gå op.

Der kan gå lang tid med at spille 7-kabale

Nogle gange løb man ind i et mur kort efter, at man var begyndt, så man ikke kunne komme videre, selvom man var tålmodig og kiggede alle ledige kort igennem mange andre.

Andre gange endte man med at være virkelig tæt på at gennemføre spillet, men så kunne kabalen ikke gå op, fordi man manglede et kort, som der var låst fast et sted, eller det dukkede bare aldrig op.

Men så prøvede man bare igen forfra, for det er hurtigt lige at samle det spile sammen, blande kortene og så begynde på at lægge en ny kabale relativt hurtigt igen.

Man kan sådan set også være flere om at lægge den samme kabale, så man kan være flere om at se forskellige muligheder, eller man kan dyste om, hvem der er hurtigst til at få lagt en kabale.

Der er faktisk mange muligheder med dette kortspil, som der umiddelbart kan forekomme meget lige til; så det er bare med at prøve sig frem.

Flere Nyheder