Sådan får du en flot og nem have

07 June 2022 Marie Pedersen

editorial

Er du flyttet i hus med en have, eller overvejer du at give din gamle have nyt liv? Læs med her og få inspiration til, hvordan du får en flot have, der er nem at holde.

Rullegræs og nemme planter

Har du ikke lige tiden til at plante græs, eller vil du bare gerne have en nem og hurtig løsning? Så er rullegræs din bedste ven. Du kan på mindre end et døgn få en flot og frodig græsplæne. Vær dog opmærksom på, at rullegræs ikke må betrædes i ca. 14 dage, fordi det skal have lov til at falde på plads.

Når du skal vælge planter til din have, er der gode muligheder for, at få planter der både ser godt ud, men også er nemme at passe. Vælg bl.a. en plante som lupin, hvis du savner farvespil i haven. Lupiner bliver ca. 70-100 cm. høje, og de blomstrer mellem juni og august. Lupin tiltrækker sommerfugle og bier, så der kommer højst sandsynligt også dyreliv til din have.

anlæg have

Kunne du godt tænke dig et bed med store, flotte blomster, men vil du holde pasningen til et minimum? Fingerbøl er en staude, men en utraditionel én af slagsen. Den er giftig for mennesker, og man bør derfor være forsigtig og kun nyde den på afstand. Den blomstrer allerede omkring maj, og skal kun vandes i meget tørre perioder.

Byg et flot haveanlæg

Overvejer du at få bygget et haveanlæg, er der masser af muligheder. Du kan f.eks. finde en anlægsgartner, der tilbyder haveanlæg i Hedehusene, og forhøre dig om mulighederne i netop din have. Du kan f.eks. få indrettet din have med en sti eller forskellige bede med blomster eller køkkenhave. Der er mange muligheder for at få anlagt en flot have, der både er overskuelig og nem at passe.

More articles