Værd at vide om din nye undulat

Søger du en fuglerace, som er velegnet som selskabsfugl, og som oven i købet kan lære tricks og kunster? Så kan du med fordel overveje undulater.

Hvor køber jeg en undulat?

Er det første gang, du prøver at have fugle, bør du altid opsøge en registreret undulat opdrætter. På den måde er du sikker på, at fuglene har fået en ordentlig behandling gennem deres opvækst, og kommer fra forsvarlige forhold. En opdrætter vil kunne hjælpe dig med gode råd og vejledning omkring pasning af undulat.

Har du ikke fugle i forvejen, vil en opdrætter altid sikre sig, at du køber to undulater. Man må nemlig ikke lade en undulat bo alene i sit bur – så risikerer man at den bliver ensom og ulykkelig.

Hvordan fodrer jeg mine undulater?

Mange undulat ejere begår den fejl, at de blot ukritisk fylder fuglefrø i undulaternes foderskål og lader dem spise det de lyster. I det fri lever de små fugle ganske rigtigt af frø, men har så til gengæld et væsentligt højere aktivitets niveau, og har derfor brug for den ekstra energi tilførsel.

Tamme undulater har slet ikke brug for den meget næring som findes i disse frø. Og faktisk er overvægt blandt undulater – hvor svært det end kan være at forestille sig – et alvorligt problem. Undulater, som fodres forkert, risikerer de samme følge sygdomme af overvægt som andre levende væsner: Kredsløbs problemer, diabetes og kortere levealder.

Derfor bør du være varsom med hvorledes du fodrer dine undulater. Eksperterne råder til at fodre undulater med foderpiller som oprindeligt er fremstillet til parakitter og papegøjer, og supplere denne diæt med bladgrønt – for eksempel salat blade – og lidt frisk frugt. Så skulle fuglenes nærings behov være dækket uden at de risikerer negative helbredsmæssige konsekvenser.

Du kan læse mere om undulater på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/